• چهارشنبه ۲۲ فروردین ماه، ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۷
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 971-5190-5
  • خبرنگار : 2
  • منبع خبر : رشت

رییس سازمان چای کشور خبر داد:

ارتقای ده درصدی کیفیت برگ سبز چای در سالجاری

رییس سازمان چای کشور گفت: ارتقای ده درصدی کیفیت برگ سبز چای در سالجاری از اهداف مهم در سالجاری است.

به گزارش ایسنا-منطقه گیلان،محمدولی روزبهان در جلسه چای کشور که هم اکنون در سالن شهید انصاری استانداری گیلان در حال برگزاری است،گفت:تولید غالب چای مورد نیاز مردم، از اهداف ما است.

وی افزود:پس از آب پرمصرف ترین نوشیدنی در جهان چای است و بیش از 6میلیون تن چای در دنیا سال گذشته تولید شد، که چین رتبه اول تولید دنیا را به خود اختصاص داده است.

روزبهان با بیان اینکه چون چین خود بسیار چای مصرف می کند،بزرگترین صادر کننده چای دنیا نیست، ادامه داد: کنیا و سریلانکا آمار بیشترین صادارت چای را در جهان دارند .

وی گفت:هر کیلوگرم چای به طور متوسط در جهان 2/3دلار است و در آینده قیمت های بالاتری را تجربه خواهد کرد.

رییس سازمان چای کشور خاطرنشان کرد: در سالهایی به دلیل واردات بی رویه چای و عدم حمایت دولت ها موجب روند کاهشی تولید چای در کشور شاهد بودیم و  این فاصله دائما در حال زیادتر شدن بود، در سال 92 با حمایت دولت خرید برگ سبز چای روند مطلوبتری به خود گرفت.

وی افزود: در حال حاضر 28 هزار هکتار باغ چای داریم که 21هزار هکتار آن فعال هستند و 55 هزار خانوار به تولید این محصول مشغولند.

رییس سازمان چای کشور تصریح کرد:به طور مستقیم و غیرمستقیم یکصد هزار خانوار در کشور غالب معیشت خود را از طریق مختلف در حوزه چای ارتزاق می کنند.

روزبهان گفت: اگر قیمت چای را در حال 5دلار بگیریم،حدودا 450میلیون دلار واردات چای انجام میشود.

رییس سازمان چای کشور تعداد شاغلان در کارخانه های چایسازی بالغ بر 2هزار نفر دانسته و  در خصوص برخی از مشکلات چای کشور گفت:کوچک بودن قطعات، اجرای ناقص عملیات داشت،نبود جاده در بین باغات به منظور انتقال برگ سبز و بالا بودن هزینه تولید از جمله مشکلات درونی چای کشور است.

وی فقدان شبکه آبیاری و محدود بودن دوره برداشت را از دیگر مشکلات درونی چای در کشور عنوان کرد.

روزبهان با اشاره به اینکه بالابودن عمر برخی از دستگاهها و استهلاک کارخانجات، محصول چای ایران را رنج می دهد،خاطر نشان کرد: غالبیت فرهنگ مصرف چای خارجی در کشور از مشکلات بیرونی چای کشور است.

رییس سازمان چای کشور گفت: خوشبختانه اقبال مصرف کنندگان اخیرا نسبت به مصرف چای داخلی بیشتر شده است و هدف مهم ما در سالجاری ارتقای ده درصدی کیفیت برگ سبز چای است.

وی افزود: قاچاق گسترده چای به کشور برای سلامت جامعه تهدیدی جدی است و اقتصاد چای داخلی را با مشکل مواجه می کند.

روزبهان سرانه مصرف بالا و همسایگی با کشورهای مهم مصرف کننده چای نظیر پاکستان و روسیه را از مزیت های تولید چای در ایران دانست و گفت: عدم استفاده از سموم دفع آفات در باغ های چای،عطر و طعم خوب چای ایرانی به دلیل اقلیم خاص و حفظ بوته های چای به عنوان یک محصول باغی در زمستانهای سخت از دیگر مزیت های تولید چای در ایران است.

روزبهان گفت:تولید برگ سبز چای از 300هزار تن در سال 76 به کمتر از 90 هزار تن در سال 92رسید.

روزبهان تصریح کرد: رطوبت وکاهش بارندگی سال گذشته موحب کاهش تولید چای کشور شد، اما درآمد چایکاران از 70 میلیارد تومان به بیش از 200 میلیارد رسیده است و خوشبختانه اعتماد به چای ایرانی به مصرف کننده برگشته است.

وی افزایش سرمایه گذاری در صنعت چای،افزایش تولید چای ارگانیک،افزایش ضریب مکانیزاسیون ،افزایش ضریب خودکفایی به 28درصد را از برنامه های مهم سازمان چای کشور عنوان کرد.

رییس سازمان چای کشور جلوگیری از واردات غیر قانونی چای را از راهکارهای حمایت از تولید چای دانست و افزود: منع فروش فله چای خارجی از دیگر راهکارهای حمایت از چای ایرانی است.



انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: