• سه شنبه ۱۴ آذر ماه، ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۶
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 969-4490-5
  • خبرنگار : 21
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

رونمایی از نخستین محصول برنج ارگانیک در منطقه آزاد انزلی

آیین رونمایی از نخستین محصول برنج ارگانیک مزارع منطقه آزاد انزلی و تجلیل از کشاورزان تولید کننده این محصول برگزار شد.

به گزارش ایسنا – منطقه گیلان، در مراسمی از نخستین محصول برنج ارگانیک مزارع منطقه آزاد انزلی که با حمایت این سازمان، همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی استان گیلان و به همت کشاورزان این منطقه تولید شده است  با حضور مهندس رضا مسرور، رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، مدیران و معاونین سازمان، پژوهشگران حوزه تولید برنج ارگانیک و کشاورزان منطقه رو نمایی شد .  

مهندس حمیدرضا مرتضایی، عضو موظف هیات مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی در مراسم رونمایی از برنج ارگانیک با اعلام مزایای کشت ارگانیک برنج اظهار کرد: این طرح با هدف عملیاتی کردن تولید محصول برنج به منظور ایجاد منطقه الگویی و کاهش استفاده از سموم و کود شیمیایی برای حافظت از منابع آب و خاک، ارتقا امنیت غذایی و سلامت جامعه، معرفی شیوه‌های نوین کشاورزی، اصلاح الگوی کشت، توانمندسازی کشاورزان در راستای ارتقا معیشت، افزایش بهره وری انجام شده است. 

مرتضایی افزود: امروزه اهمیت تولید غذای سالم با توجه به فوائد آن و افزایش درآمد حاصل از تولید بسیار حائز اهمیت بیان شده و در سالجاری با مشارکت ۱۶ کشاورز در دو روستای بلسکله امام جمعه بالا محله و فشتکه اول در فاز نخست بالغ بر ۵ هکتار از اراضی زیر کشت رفته و در سال‌های آتی سطح کشت افزایش خواهد یافت.

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های سازمان برای برند سازی و بازاریابی این محصولات در کشور و همچنین صادرات به کشورهای حاشیه خزر در خصوص ضرورت کشت محصول برنج ارگانیک عنوان کرد: نتایج آزمایشات انجام شده بر روی این محصول بیانگر ارزش غذایی بالا، افزایش کیفیت و افزایش برداشت محصول بوده و میزان درآمد کشاورزان تولید کننده این محصول در مقایسه با سایر کشاورزان به طورتقریبی ۳۰ درصد بیشتر بوده است.

بنابراین گزارش برنج ارگانیک محصولی است که از آغاز پرورش بذر تا برداشت محصول از شالیزار بدون استفاده از کود و سموم شیمیایی رشد کرده و به جهت بهبود فرایند رشد محصول، بازدهی بالا و مبارزه با آفات از زنبور تریکوگراما، کود های ورمی کمپوست و مبارزه بیولوژیک در راستای حفظ محیط زیست استفاده بکار گیری می‌شود.

دکتر محمد رضا رضاپناه، مدیر قطب ارگانیک و عضو شورای بین الملل ارگانیک در این مراسم با قدر دانی از حمایت‌های سازمان منطقه آزاد انزلی در راستای تولید محصولات ارگانیک با ارزش غذایی بالا بیان کرد: سازمان منطقه آزاد انزلی با ورود به این حوزه علاوه بر ارائه مشوق‌های تولید محصولات ارگانیک به عنوان مرکز صادرات این محصولات به کشورهای حاشیه خزر نیز می‌تواند ایفای نقش کند.

وی در ادامه به برگزاری بیستمین کنگره تولید برنج ارگانیک در کشور فرانسه اشاره و خاطر نشان کرد: کشاورزان و تولید کنندگان این محصول در منطقه آزادانزلی با بهره گیری از علوم تحقیقاتی و آشنایی بیشتر با تولید محصولات ارگانیک می‌توانند به عنوان نمایندگان تولید این محصول در سطح کشور در بیستمین کنگره بین‌المللی حضور داشته باشند و منطقه آزاد انزلی به عنوان تولید کننده برنج "سبزبج"  نه تنها به عنوان محصولی ارگانیک در سطح کشور بلکه به عنوان قطب تولید این محصول در کشورهای حاشیه خزر و آسیای میانه معرفی شود.

لازم بذکر است؛ در پایان این مراسم از محصول نهایی برنج ارگانیک با نام تجاری "سبزبج" رونمایی و از۱۶ کشاورز تولید کننده این محصول با حضور مهندس رضا مسرور رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، دکتر رضا پناه مدیر قطب ارگانیک و مدیران و معاونین این سازمان تجلیل شد.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: