• چهارشنبه ۱ آذر ماه، ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۶
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 969-390-5
  • خبرنگار : 2
  • منبع خبر : رشت

مردم همچنان چشم‌ به راه باکیفیت شدن نان

قیمت انواع نان پس از سه سال، از امروز با افزایش ۱۵ درصدی فروخته می‌شود اما افزایش کیفیت نان همچنان خواسته اصلی مردم است که البته در این باره هنوز نانوایان و مسئولان وعده‌ای نداده‌اند.

به گزارش ایسنا، گزارش‌های سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در موارد متعدد حاکی از این است که بیشترین شکایات مردم به بحث کیفیت نان مربوط می‌شود، چراکه در مورد نحوه پخت آن و بهداشت و حتی وزن آن گلایه‌های بسیاری وجود دارد. مردم در موارد متعدد از دورریز زیاد نان که اسراف آرد و گندم به عنوان برکت سفره‌شان است، گلایه دارند و معتقدند با وجود هزینه‌ای که برای خرید نان می‌پردازند کیفیت کافی در محصول وجود ندارد.

در این میان نانواها هم همواره از پایین بودن کیفیت آرد می‌گویند و توپ پایین بودن کیفیت نان را به زمین کشاورز و آردسازان می اندازند.  

حال پس از سه سال به دنبال گلایه‌های متعدد نانواها، قرار شده است که قیمت نان را ۱۵ درصد افزایش دهند تا بدین ترتیب در پرداخت حقوق کارگران و مخارج مختلف خود توان کافی را داشته باشند. اما در آن سوی ماجرا این مساله همچنان مطرح است که اگر به خواسته‌های نانوایان مبنی بر افزایش قیمت توجه می‌شود، آیا حقوق جمعیت مصرف‌کنندگان ۸۰ میلیون نفری نان هم رعایت می‌شود؟

سیلوهایی که گچ و ماسه را با گندم و آرد مخلوط می‌کنند !

مجتبی صفایی - سخنگوی اتاق اصناف کشور - در ارتباط با این موضوع به ایسنا گفت: باید توجه داشت که تولید نان یک چرخه است و از لحظه‌ای که یک کشاورز بذر گندم را می‌کارد تا زمانی که یک نانوا نان را در تنور می‌گذارد، عوامل مختلفی در کیفیت نان دخیل هستند.

وی افزود: برهمین اساس نمی‌توان تنها نانوا یا کشاورز را در کیفیت نان دخیل دانست. وقتی که بذری کاشته می‌شودف نوع بذر، شرایط آبیاری آن، آب و هوای محل کشت، نوع نگهداری، همه و همه اهمیت بسیار دارد. اکنون شاید گفته شود که کیفیت نان در شهر تهران نسبت به سایر استان‌های کشور بالاتر است، چراکه در اکثر موارد آرد استان تهران از گلستان و استان‌های شمالی کشور تامین می‌شود که نقاطی پرآب هستند و قطعا کیفیتی مطلوب‌تر دارند.

سخنگوی اتاق اصناف کشور همچنین اظهار کرد: نوع نگهداری در سیلوها هم امری بسیار مهم است. در موارد متعدد ممکن است که در یک سیلو گچ یا سنگ ماسه با گندم و آرد مخلوط شود که همه این موارد در کیفیت آرد تاثیر خواهد داشت. حتی در کارخانه‌های تولید آرد نیز باید این مساله را مورد توجه قرار داد که تا چه اندازه از تجهیزات مدرن دنیا استفاده می‌شود. اصلا آیا کیفیت کارخانه‌های آرد در سراسر کشور یک نواخت است؟

بهانه دست نانواها داده‌ایم !

صفایی افزود: تمام این موارد در بحث تولید نان و کیفیت آن اثرگذاری بسیار دارد. ما معتقدیم در میان همکاران ما، تعداد نانوایی‌هایی که فرآیند تولید نان را رعایت نمی‌کنند محدود است و تمام نانواها بر این نکته تاکید دارند که اگر آرد با کیفیت مناسب به دست آنها برسد، کیفیت نان نیز افزایش خواهد یافت. به هرحال اکنون به واسطه کیفیت آرد ما به نوعی بهانه دست نانواها داده‌ایم که البته این موضوع هم واقعی است.

وی ادامه داد: شاید لازم باشد علاوه بر نانوایی‌ها در بحث برداشت و نگهداری گندم نیز از سوی وزارت جهاد کشاورزی نظارت‌های بیشتری صورت بگیرد تا حداقل شاهد این موارد نباشیم که گندم باکیفیت بالا با گندم بی‌کیفیت مخلوط شود. اگر ما بخواهیم برای کیفیت نان کاری کرده و از شعار خارج شویم باید در برداشت گندم، نگهداری آن و تولید آرد حرف اول را بزنیم.

سخنگوی اتاق اصناف کشور همچنین اظهار کرد: اکنون به واسطه شرایط برای فعالیت نانواها محدودیت‌های کمتری وجود دارد و رقابتی‌شدن فضا می‌تواند برای کیفیت بیشتر نانوایی‌ها عاملی مهم تلقی شود، اما با این وجود ما هم انکار نمی‌کنیم که در موارد متعدد ممکن است در نانوایی‌ها کم‌کاری یا کم‌فروشی رخ دهد. البته واحدهای محدودی هستند که ممکن است مباحث مربوط به کیفیت را رعایت نکنند، اما به هرحال رخ دادن برخی از این اتفاقات قابل انکار نیست و لازم است با اینگونه تخلفات برخورد شود کما این که همین حالا هم تمام واحدهای ما در باب کم‌فروشی و تقلب مورد نظارت جدی قرار دارند.

قوانینی که بازدارنده نیست

اما صفایی در پاسخ به این سوال که با وجود تمام این نظارت‌ها چگونه است که همچنان در نانوایی‌ها یا حتی سایر اصناف تخلفات متعدد صورت می‌گیرد؟ توضیح داد: ما هم این نکته را قبول داریم که اکنون براساس قوانین وضع شده بازدارندگی قوی در این قوانین وجود ندارد. برهمین اساس تعداد اندکی از واحد های صنفی که به تخلف می‌پردازند براساس قانون با مشکل چندان جدی مواجه نشده و به کار خود ادامه دهند، به عنوان مثال در صورت گرانفروشی چهار دوره متوالی به واحدها فرصت داده می‌شود تا پس از آن حکم پلمب آنها صادر شود. در شرایطی که قوانین بازدارندگی کافی ندارد طبیعی است که گاه افراد قانون‌گریز از این شرایط استفاده کرده و روند تخلف استمرار دارد.

 

 


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: