• چهارشنبه ۲۲ شهریور ماه، ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۷
  • دسته بندی : اجتماعی
  • کد خبر : 966-52789-5
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا
  • چاپ

ضرورت ورود بخش خصوصی در بهره‌مندی از ظرفیت آب‌بندان‌ها

فرماندار صومعه‌سرا گفت: ورود بخش خصوصی در خصوص احیای آب‌بندان‌ها و بهره‌مندی از ظرفیت‌های آن لازم و ضروری است.

به گزارش ایسنا منطقه گیلان،مهندس علی فتح‌اللهی در جلسه شورای کشاورزی و آب صومعه‌سرا که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با تاکید بر استفاده بهینه از ظرفیت آب‌بندان‌های شهرستان،اظهار کرد: باید بتوانیم در خصوص تامین آب زراعی شهرستان با برنامه‌ریزی دقیق از کلیه پتانسیل‌های موجود به بهترین شکل بهره ببریم.

وی افزود: باید برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که از آب‌بندان‌ها به شکل مطلوب استفاده شود تا علاوه بر فضای تامین آب کشاورزی،استفاده چند منظوره نیز از پتانسیل آب‌بندان‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد.

فتح‌اللهی ورود بخش خصوصی را در خصوص احیای آب‌بندان‌ها و بهره‌مندی از ظرفیت‌های آن لازم و ضروری دانست و ادامه داد: استفاده بهینه از آب‌بندان‌ها با ورود بخش خصوصی باید به گونه‌ای باشد که تامین آب زراعی در اولویت نخست، تولید ماهی در اولویت دوم و بهره‌مندی گردشگری در اولویت سوم قرار گیرد.

فرماندار صومعه‌سرا در پایان با بیان اینکه ضروری است برای استفاده مطلوب از ظرفیت‌ها بسترهای لازم با همکاری و تعامل بین ادارات شهرستان فراهم شود، خاطرنشان کرد: احیاء آب‌بندان‌ها و استفاده چند منظوره از آن باید در نقاطی صورت گیرد که از قابلیت توسعه برخوردار باشد. تفکر بهره‌مندی بهینه از پتانسیل آب‌بندان‌ها باید بین مردم نهادینه شود.

در ادامه مهندس احمد پادیاب مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا با بیان اینکه در سال زراعی جاری با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت صورت گرفته کمترین دغدغه تامین آب زراعی در سطح شهرستان را داشته‌ایم،اظهار کرد: الگوی کشت در شهرستان صومعه‌سرا از ۲۸هزار هکتار اراضی شالیزاری، ۱۸هزار هکتار «علی هاشمی»، سه هزار هکتار«علی کاظمی»،سه هزار هکتار سایر ارقام نظیر صدری و چهار هزار هکتار ارقام پر محصول اصلاح شده چون شیرودی و خزر است.

وی با بیان اینکه امسال شاهد رشد هفت درصدی محصول برنج در اراضی شالیزاری شهرستان نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده‌ایم،خاطرنشان کرد: در سال زراعی امسال بدلیل وضعیت مناسب اقلیمی و درجه حرارت ۲۷-۳۴در زمان ظهور خوشه‌ها از حالت شیری به خمیری میزان نیم‌دانه‌ها و شکستگی برنج در کارخانجات شالی‌کوبی نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است.

پادیاب مدرن‌سازی کارخانجات شالی‌کوبی را یکی از اقدامات و سیاست‌ها جهاد کشاورزی و ارتقاء کیفیت برنج دانست و عنوان کرد: با توجه به افزایش کشت مکانیزه،صومعه‌سرا شاهد رشد کشت مکانیزه بوده است به گونه‌ای که ۱۴هزار هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان به صورت مکانیزه کشت شده است.

وی به رشد ۸۵درصد برداشت مکانیزه برنج در صومعه‌سرا اشاره کرد و گفت: در راستای تامین آب،افزایش راندمان و انتقال آب برنامه‌ریزی‌های مطلوبی صورت گرفته است.اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی سنتی یکی از این اقدامات صورت گرفته در خصوص توزیع و انتقال مناسب آب است.

پادیاب با اشاره بر اینکه در حال حاضر نقشه‌برداری هزار هکتار از اراضی شالیزاری سنتی شهرستان انجام شده است،ادامه داد: مرکیه،صیقلوندان و میانده سه روستایی است که در مرحله مناقصه و اجرای طرح تجهیز قرار دارد. 

مدیر جهاد کشاورزی صومعه‌سرا انتقال آب با لوله کم فشار، اجرای آبیاری کم‌فشار، برگزاری دوره‌های آموزشی برای کشاورزان در سطح روستاها جهت تعیین زمان مناسب نیاز آبی برنج را از دیگر اقدامات این مدیریت برای تامین آب زراعی و اجرای آبیاری کم‌فشار برشمرد و گفت: برقی کردن ایستگاه‌های پمپاژ آب یکی دیگر از برنامه‌ها در این زمینه است که نیازمند تامین اعتبارات است.در صورت عدم اجرایی شدن این امر در زمان کمبود آب با مشکل مواجه خواهیم شد.

 

 

 

 


انتهای پیام