• یکشنبه ۲۴ خرداد ماه، ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۵
  • دسته بندی : اجتماعی
  • کد خبر : 943-42889-5
  • خبرنگار : 7
  • منبع خبر : رشت

به میزبانی معاونت غذا و دارو؛

آیین افتتاحیه سمینار کشوری چای برگزار شد

سمینار کشوری چای به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان برگزار شد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، دکتر فیروز سرودی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان صبح امروز در آیین افتتاحیه سمینار دو روزه کشوری چای در لاهیجان، با بیان اینکه چای رایج‌ترین و مهمترین نوشابه‌های مطبوع مورد مصرف ایران و جهان است اظهار کرد: کشور ایران ۴ درصد از مصرف کل چای جهان را به خود اختصاص داده است .

وی افزود: ایرانیان قدیم به جای چای، قهوه می‌نوشیدند به همین دلیل چایخانه‌های امروز همان نام سنتی خود یعنی قهوه‌خانه را حفظ کرده‌اند تا اینکه در سال ۱۲۸۰( ه.ش) بعلت علاقه دولت وقت ایران به کشت چای، به مرحوم کاشف‌السلطنه دستور داده شد کشت چای و اصول و فنون چای‌سازی را در هند بیاموزد، وی اولین شخصی بود که در ایران به کاشت این گیاه و تهیه چای خشک اقدام کرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی گیلان با اشاره به تاریخچه چای در ایران، مساحت باغ‌های چای را در سال 1319 ششصد هکتار ذکر کرد و گفت: روند توسعه تدریجا ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۳۳۷ دولت ایران اقدام به تأسیس سازمان چای کشور نمود، صنعت چای برای رسیدن به رشد و شکوفایی، سه مرحله شناخت، ساخت سنتی و ساخت مکانیزه را پشت سر گذاشته است .

وی در پایان ضمن تقدیر از ریاست دانشگاه علوم‌پزشکی و تمامی دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان این سمینار اظهار امیدواری کرد که مطالب ارائه شده در این کارگاه در ارتقای سطح آگاهی کارشناسان مواد غذایی و کیفیت محصولات تولیدی در کشور موثر باشد.

به گزارش ایسنا، چای سیاه یکی از متداول‌ترین نوشیدنی‌ها در جهان است که تاثیرات دارویی بسیاری برای آن تعریف شده است. تحقیقات تاثیرات مفید چای را بر درمان دیابت، سرطان کولون و رکتوم، زخم معده و بیماری‌های التهابی روده نشان داده است.

استان‌های گیلان و مازندران، مناطق سرسبزی در شمال کشور و سواحل دریای خزر هستند که از مناظر دیدنی از باغ‌های چای و دیگر محصولات پوشیده شده‌اند.

سطح زیر کشت چای حدود 32 هزار هکتار در دو استان گیلان (90درصد) و مازندران (10درصد) است که بطور پراکنده بین کوه‌های البرز و سواحل دریای خزر، جایی که از نظر خاک و شرایط آب و هوایی برای رشد چای مناسب است، گسترده شده‌اند.

با توجه به اینکه چای پرمصرف‌ترین نوشیدنی در سطح کشور و از محصولات استراتژیک استان گیلان است، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با همکاری سازمان غذا و دارو، مرکز تحقیقات چای کشور و سندیکای کارخانجات شمال اقدام به برگزاری کارگاه آموزشی "فرآوری و تکنولوژی چای" برای کارشناسان اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور کرده است.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: